Vleesbrood – « Comfort food »
Ingrediënten : Voor 2 volwassenen en 2 kinderen
- 1 kg gemengd gehakt varken & rund « Porc Qualité Ardenne »
- 2 fijngesneden uien
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 wortels in fijne blokjes gesneden
- 1 ei
- 1 glas rode wijn
- Ketchup of barbecue-saus
- 3 eetlepels paneermeel OF 2 sneden droog brood fijngemalen tot paneermeel (anti-verspilling)
- 2 handen vol sesam en chia zaadjes
- Oregano, paprika, kaneel, peper
- Neutrale olie (arachide of zonnebloem)
Bereiding (00u30 + 1u00) :
De nieuwe culinaire trend is “Comfort Food”. Voor mij omvat het alle recepten voor fijnproevers, die gemakkelijk te maken zijn met je gezin en waarvan iedereen houdt. Een van de recepten bovenaan mijn lijst is gehaktbrood. Ideaal als je thuis blijft… Trouwens, je hoeft geen expert in de keuken te zijn om dit warmhartige gerecht met succes klaar te maken.
Begin met het voorverwarmen van uw oven tot 180 °. Fruit de uien en knoflook in een pan met wat neutrale olie. Voeg de wortels toe en laat ze garen. Giet er vervolgens het glas rode wijn bij en laat 5 minuten sudderen.
Meng dan in een grote schaal alles samen: het gehakt “Porc Qualité Ardenne”, het ei, het paneermeel, de kruiden naar smaak, de zaadjes (dat maakt het wat gezonder) en de wortel-uienbereiding. Controleer of alles goed homogeen vermengd is, vorm daarna je gehaktbrood tot een bal en leg in een ovenschaal. Maak je het gerecht voor volwassenen: bestrijk het vleesbrood met barbecuesaus. Maak je het voor kinderen: wrijf het vleesbrood in met ketchup. Een kleine toevoeging die het verschil maakt, je zult het zien … Bak dan ongeveer een klein uurtje in de oven op 190°C.
Serveer met een goede puree van aardappelen en koolraapjes (het is het seizoen), en daarnaast een salade. Tip voor als je de volgende dag nog restjes hebt: snij plakjes van het koud gehaktbrood en serveer met tartaar; helemaal om je duimen en vingers bij af te likken!
Smakelijk eten en « blijf in uw kot » ! 😉
Vik’
Maar wie is Vik?
Paragraphe
Vik is een creatieve en gepassioneerde jonge kokkin uit de regio Verviers. Ze kiest ervoor om PQA-producten naar voren te brengen omdat ze houdt van gezonde lokale goede producten!
Ontdek hier haar activiteiten: Paragraphe
Ontdek hier haar activiteiten: