Toscaanse Tagliatelle
Ingrediënten: Voor 4 personen
- 500g tagliatelle
- 300g spekjes van „Porc Qualité Ardenne“
- 2 pakjes lichte room
- ½ blok Parmezaan
- 1 portie gekonfijte tomaten (half gedroogd)
- 1 zak spinazie
- Een beetje meel
- 2 kleine teentjes knoflook (of 1 grote)
- Olijfolie
- Peper en zout
- Oregano
- Cayennepeper (optioneel)
Voorbereiding :
Toscaanse saus is vooral bekend bij kip. De keuken zou echter heel verdrietig zijn als we de receptenboeken tot op de letter moesten volgen. Daarom bied ik je een unieke versie van Toscaanse saus aan met goede lokale producten. Dus klaar voor het avontuur?
Kook eerst de spinazie in een wok met knoflook, olijfolie, oregano, peper en zout (niet te veel zout want de spekjes zijn licht gerookt wat al een vleugje zout geeft). Zodra ze goed zijn uitgelekt, giet je het overtollige sap in de gootsteen (de spinazie goed uitknijpen).
Voeg de spekjes toe aan de wok en kook ze een paar minuten op middelhoog vuur. Bestrooi het geheel vervolgens met een beetje bloem om alle smaken te herstellen die baden in de kooksappen. Goed mengen.
Giet de dozen room erbij en verwarm de saus op laag vuur gedurende ongeveer tien minuten terwijl je goed mengt. Dankzij de bloem moet het een beetje indikken. Proef en kruid naar eigen smaak.
Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes en voeg deze toe aan de saus. Doe hetzelfde met de gekonfijte tomaten.
Meng de tagliatelle na het koken met de saus.
Eet smakelijk…
Elsa
Elsa tient le compte « Healthy.Student.Food »
“Healthy student food” est né de ma passion pour la cuisine saine, rapide et pas cher. Depuis, je n’ai plus jamais quitté mes fourneaux et y consacre quasi chaque instant du peu de temps libre que je dispose dans ma vie de vétérinaire équin bien remplie. J’aime découvrir de nouvelles saveurs et façons de cuisiner. C’est pourquoi, j’adore me creuser la tête pour mettre des produits belges le plus possible en valeur !