Logo PQA

Pita

Ingrediënten: Voor 4 personen

Voor het vlees:

  • 350g varkens- en rundergehakt “Porc Qualité Ardenne”
  • 1 ui
  • Komijn
  • Kurkuma
  • 1 el sesamboter (tahin)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Voor de huisgemaakte knoflooksaus:

  • 4 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van 1/2 citroen
  • Een beetje peterselie

Voor garnering:

  • 4 pitabroodjes
  • geraspte wortelen
  • 3 tomaten, in blokjes
  • Een beetje sla of babyspinazie
  • Feta
  • Gefrituurde aardappelen

Voorbereiding :

Wil je een eenvoudige en lekkere maaltijd om te delen met vrienden of familie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Nodig meteen de hele buurt uit voor een pitafeestje gemaakt met kwaliteitsproducten!

Snijd eerst de ui in dunne ringen en fruit deze in een pan met olijfolie, komijn, kurkuma, peper, zout en een beetje tahin. Als de ui goed gegrild is, voeg je het gehakt toe en kook je op middelhoog vuur tot het mooi bruin is.

Voor de saus, combineer gewoon mayonaise, Griekse yoghurt, citroen, peterselie en geperste knoflook in een kom en je bent klaar.

Voordat ik de pitabroodjes in de oven zet, bestrijk ik ze persoonlijk met een beetje olijfolie, maar deze stap is optioneel. Bak ze 10 minuten op 180 graden of in de broodrooster.

Begeleid alles met gebakkene aardappelen. Snijd ze hiervoor in frietjes en bak ze in een koekenpan in olijfolie met veel kruiden (Provençaalse kruiden, paprika, peper, zout, oregano, enz.) ongeveer 30 minuten (waarbij je ze regelmatig omdraait).

Schik alle garnituren in kommen in het midden van de tafel, zodat iedereen de pita van zijn dromen kan maken! Dus verbaas me en eet smakelijk.

Eet smakelijk…

Elsa

Elsa tient le compte « Healthy.Student.Food »

 

“Healthy student food” est né de ma passion pour la cuisine saine, rapide et pas cher. Depuis, je n’ai plus jamais quitté mes fourneaux et y consacre quasi chaque instant du peu de temps libre que je dispose dans ma vie de vétérinaire équin bien remplie. J’aime découvrir de nouvelles saveurs et façons de cuisiner. C’est pourquoi, j’adore me creuser la tête pour mettre des produits belges le plus possible en valeur !