Fajita Punch
Ingrediënten: Voor 2 personen
- 2 koteletten “Porc Qualité Ardenne”
- 2 fajita’s (naturel of volkoren)
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- Een paar blaadjes sla
- 1 limoen
- 1 kom yoghurt
- 10 koriandertakje (optioneel)
- 10 muntblaadjes
- Olijfolie
- Kruiden: zout, peper, komijn
Voorbereiding (15 min):
Met de zachte warmte van de lente krijg je zin in een verse en gezonde lunch. En daarvoor gaat er niets boven verse kruiden uit de tuin om je gerechten pit en kleur te geven.
Meng in een kleine kom reepjes “Porc Qualité Ardenne” van 1 of 2 cm met olie en kruiden (zout, peper, komijn, enz.). Laat ze marineren.
Voor de yoghurtsaus is niets eenvoudiger: hak de verse kruiden fijn met een mes, voeg ze toe aan de yoghurt met een citroenschil, een paar druppels citroensap, zout en peper.
Maak vervolgens uw garnituren: snijd de rode ui in ringen, bereid de salade, snijd de komkommer in plakjes of tagliatelle (met een dunschiller).
Serveer met andere tapas en wat broBak de “Porc Qualité Ardenne” strips op hoog vuur en leg het geheel royaal in de fajitas. Je kunt ze zelfs van tevoren klaarmaken en ze allemaal koud opeten, het is heerlijk. En je kunt de toppings improviseren: avocado, paprika, tomaten, augurken, mango, … Een echte gastronomische en gezonde traktatie tegelijk.
Eet smakelijk…
Maar wie is Vik ?
Vik is een creatieve en gepassioneerde jonge kokkin uit de streek van Verviers. Ze koos ervoor om de producten van PQA uit te lichten omdat ze van goede lokale en gezonden producten houdt!
Om zijn activiteiten te ontdekken :