Chorizo tapas met bier en tomatensaus
Ingrediënten: Voor 4 personen
- 10 cm chorizo „Porc Qualité Ardenne“ (ongesneden)
- ½ glas blond bier
- 10 basilicumblaadjes
- 1 glas tomatenpulp
- 1 kleine rode ui
- Kaneel, zout en peper, olijfolie
- 1 EL. suiker
Voorbereiding (20 min):
Als de zon schijnt, wil ik warmte, reizen en ontdekken. Tapas zijn een geweldige manier om op je bord te reizen terwijl je plezier hebt. En weet U dat tapas over het algemeen een supersnelle keuken is ! In een kleine pan de gesnipperde ui in een beetje olie bruinen. Als ze heel doorschijnend zijn, bak je de chorizo van „Porc Qualité Ardenne“ erin, eerder in stukjes gesneden.
Je kunt dan het blonde bier en de tomatensaus erbij doen en alles 10-15 minuten laten sudderen.
Voeg wat kruiden, de suiker en de gescheurde basilicumblaadjes toe.
Serveer met andere tapas en wat brood.
Eet smakelijk…
Maar wie is Vik ?
Vik is een creatieve en gepassioneerde jonge kokkin uit de streek van Verviers. Ze koos ervoor om de producten van PQA uit te lichten omdat ze van goede lokale en gezonden producten houdt!
Om zijn activiteiten te ontdekken :